Voordelen van een glazen schuifwand

Ongeacht de weersomstandigheden van je overkapping kunnen genieten? Maak er een tuinkamer van! Dat kan met glazen schuifwanden of bijvoorbeeld met een aluminium schuifpui. Daarmee scherm je de overkapping eenvoudig af en ben je minder afhankelijk van het weer. Maar wanneer kies je voor de één, en wanneer voor de ander? Wij leggen uit waarin deze producten – naast het uiterlijk – verschillen. Ook benoemen we de voor- en nadelen.

Glazen schuifwanden voor een ononderbroken uitzicht

Een veranda afsluiten, maar een ononderbroken uitzicht op de tuin behouden? Kies dan voor onze glazen schuifwanden. Deze bestaan uit uitschuifbare glazen panelen van hoogwaardig veiligheidsglas. We maken deze panelen op maat, waardoor je een perfect passend product ontvangt mét minimale overlap. Een product dat daardoor ook onder ieder type en ieder merk overkapping te monteren is.

Je opent (en sluit) de glasschuifwanden in één beweging, dankzij de handige deurmeenemers. Daarnaast zorgt de extra lage onderrail van 17 millimeter voor een makkelijke in- en uitstap. Dat houdt ‘m voor iedereen toegankelijk. Goed om rekening mee te houden: glazen schuifwanden beschermen net iets minder goed tegen weer en wind dan een aluminium schuifpui. Dit is echter – deels – op te vangen door gebruik te maken van tochtborstels.

Nog betere bescherming met een aluminium schuifpui

Wanneer je behoefte hebt aan betere bescherming tegen de weersinvloeden van buitenaf, kies dan voor een aluminium schuifpui. Dit is een beweegbare glazen wand, die bestaat uit meerdere glaspanelen omlijst met een aluminium kozijn. Daar zit direct het verschil in met glasschuifwanden, deze zijn namelijk niet omringd door zo’n kozijn.

De schuifpui is meervoudig schuifbaar dankzij een extra reinigingsslot en beschikt over veiligheidsisolatieglas. Dit glas beschermt beter tegen bijvoorbeeld kou. Maar let wel: een tuinkamer met aluminium schuifpui is niet hetzelfde als een volledig geïsoleerde serre.