Het schoonmaken van jouw overkapping wordt – met behulp van de juiste onderhoudsproducten én ons handige stappenplan – een peulenschil. Lees gauw verder en laat ons je op weg helpen. Dan kun jij dit weekend nog genieten van een frisse start.

Waar begin je?

Met de juiste producten natuurlijk! Een aluminium veranda of tuinkamer mag dan wel minimaal onderhoud vereisen, een flinke schoonmaakbeurt is nooit weg. Met onze speciale onderhoudsproducten is jouw veranda in een handomdraai weer zo goed als nieuw. Gebruik de speciaal door Trendygreen ontwikkelde V-Power voor het streeploos reinigen van jouw aluminium veranda en glazen schuifwanden. Het dak van jouw overkapping maak je schoon met een Roof Cleaner. Handig in combinatie met de telescoopbezem. Hiermee bereik je al die moeilijk toegankelijke hoekjes, zonder op het dak te hoeven staan.

Overkapping schoonmaken: het stappenplan

Het schoonmaken van jouw overkapping is onder te verdelen in vier eenvoudige taken. Je begint met het dak, vervolgt je weg naar de goot, maakt het aluminium frame schoon en eindigt vervolgens bij eventuele glazen wanden. Houd deze volgorde in gedachten. Door van boven naar beneden te werken, voorkom je namelijk dat je halverwege opnieuw kunt beginnen.

1. Het dak van je overkapping

Het schoonmaken van het dak van jouw overkapping is makkelijker dan je denkt! Met een stevige ladder, een emmer met een sopje (of onze Roof Cleaner) en onze handige telescoopbezem kom je al een heel eind. Verwijder eerst loszittend vuil en bladeren om vervolgens met water en sop aan de slag te gaan. Gebruik geen hogedrukspuit, anders spuit je water op plekken waar het lastig te verwijderen is.

Heb jij een overkapping van Trendygreen? Dan kan je met maximaal één persoon op de dragers van de dakconstructie gaan staan. Of leg een dunne houten plaat in de breedte over het dak, waar je overheen kunt lopen. Vermijd het glas of polycarbonaat dakbedekking. Dat is niet bedoeld om overheen te lopen.

2. De dakgoot reinigen

Voorkom dat de goot van je overkapping verstopt raakt, door deze regelmatig vrij te maken van bladeren, takjes en ander vuil. Met name in de lente en herfst is dit iets wat niet op je to-do lijst mag ontbreken. Is het toch zover gekomen? Gebruik dan een ontstopper om het probleem te verhelpen. Lukt dat niet? Ga dan met een trekveer aan de slag.

3. Het aluminium frame schoonmaken

Je reinigt het aluminium frame van jouw veranda het best met lauw zeepwater. Gebruik hiervoor geen agressieve schuurmiddelen waar ammoniak of sodium zit, of smeermiddelen zoals WD40. Laat ook producten met solventen en schuursponsjes links liggen. Hiermee beschadig je het frame.

Heeft je frame toch wat beschadigingen opgelopen? Wij hebben lakstiften verkrijgbaar in bijna alle kleuren. Hiermee kun je kleine krasjes eenvoudig wegwerken. Neem contact op met de showroom voor de mogelijkheden.

4. Glazen (schuif)wanden of schuifpuien

Je bent er bijna! Je glazen wanden zijn aan de beurt. Deze maak je op dezelfde manier schoon als het glazen dak of de ramen van je huis. Gebruik een zachte spons om krassen te voorkomen.

Zo makkelijk is het dus! Wanneer ga jij aan de slag? Deel het eindresultaat op social media. Vergeet je ons niet te taggen? @trendygreen