Met deze 4 trends steelt jouw veranda de show deze zomer!

Ga jij graag met de trends mee, maar heb je geen zin om iedere zomer jouw volledige tuin op de schop te nemen? Begrijpelijk! In dat geval kan het een oplossing zijn om enkel te kijken naar je veranda of tuinkamer. Met een aantal eenvoudige aanpassingen steelt deze namelijk de show. Helemaal volgens de laatste tuintrends. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje! Stuur je ons een foto van het resultaat op onze Facebookpagina?

Haal binnen naar buiten

Een veranda is ideaal om meer leefruimte te creëren. Dit effect versterk je nog eens extra door een buitenkleed neer te leggen. Dit zorgt voor een warme en huiselijke uitstraling, terwijl het toch goed bestand is tegen vuil en vocht. Kies je voor een kleed dat past bij jouw inrichting binnen? Dan oogt jouw woning ook nog eens optisch groter en vervaagt de grens tussen buiten en binnen steeds meer!

De laatste trend: een hangstoel in jouw veranda

Een fijne zitplek in jouw veranda is natuurlijk essentieel. Een paar nieuwe kussens geven in een handomdraai een volledig nieuwe look aan jouw overkapping. Hier kun je natuurlijk helemaal los mee gaan! Combineer dit jaar de groene tinten uit jouw tuin met felle accentkleuren voor een exotische uitstraling.

Daarnaast zien we ook de alom populaire hangstoel dit jaar veel terugkomen. Door te kiezen voor een hangstoel met standaard geef jij jouw overkapping een speelse en informele uitstraling, terwijl je toch een comfortabel én beschut plekje creëert. Omdat zo’n stoel verplaatsbaar is, kun je lekker experimenteren met de locatie.

Goede verlichting is het halve werk

Natuurlijk wil je ook tijdens die lange zomeravonden kunnen genieten van jouw veranda. Maar zodra de zon ondergaat en de maan tevoorschijn komt, wordt het ineens wel heel snel donker. Voorkom dat je moet uitwijken voor een sfeerloze bouwlamp en breid jouw overkapping uit met inbouw LED-verlichting. Deze is dimbaar om nog meer sfeer te creëren. Met RGB LED-verlichting maak je van jouw overkapping helemaal een unieke plek, deze gekleurde verlichting is ideaal voor feestjes! Nog niet genoeg licht? Een statement stalamp maakt jouw veranda af.

Groen, groener, groenst

Deze trend staat al jaren op een prominente plek in de lijst van menig trendwatcher. We kunnen er dan ook niet meer omheen: een tuin die bestaat uit enkel tegels en steen is écht verleden tijd. Kies daarom voor meer groen in je tuin én onder jouw overkapping. Een aantal mooie, vaste tuinplanten in een paar mooie potten of bakken zorgen voor sfeer en voor meer biodiversiteit! Laat die vlinders, honingbijen en andere (nuttige) insecten maar komen!

Ook bij het uitzoeken van nieuwe potten en bakken kun je rekening houden met de trends van dit seizoen. Zo zien we dit jaar riet en rotan weer meer terugkomen, en ook zomerse kleuren als turquoise en geel mogen niet ontbreken.

Inspiratie opdoen?

Kom dan langs in één van onze winkels! Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring op het gebied van veranda’s, tuinkamers en bijpassende accessoires. Zij voorzien jou graag van een persoonlijk advies en een goede kop koffie. Maak hier een afspraak