“25 graden”, vertelt Fred als we hem vragen naar de temperatuur onder de overkapping. Het is inmiddels eind september en er staat een fris briesje in Barendrecht. Maar onder de overkapping blijft het zeer behaaglijk. “De zomer duurt nu twee keer zo lang. Heerlijk. Je kunt soms tot diep in oktober genieten van hele aangename temperaturen. Het is vooral de wind, omdat je die niet hebt, blijft het heel lang prima weer om buiten te zitten.” We spreken Fred over het aanschaffen van zijn overkapping bij Trendygreen.

Toeval bestaat niet

Fred (58) is een ondernemer in hart en nieren. Zo heeft hij in Barendrecht een eigen supermarkt, waar hij dagelijks druk mee is. Hard werken, maar dan mag je ’s avonds 00k genieten. Fred woont samen met zijn vrouw in een gezinswoning in Barendrecht. De kinderen zijn inmiddels al een tijd het huis uit. Een aantal jaren geleden ontstond bij zijn vrouw de wens om een overkapping aan te schaffen. “We zijn lang bezig geweest om een geschikte partij te vinden. We hebben bij verschillende leveranciers een offerte aangevraagd, maar het duurde soms wel 3 weken voordat we een voorstel ontvingen. En de prijzen waren veelal buiten ons budget.”

Fred vervolgt: “We kwamen overkappingen tegen van soms wel meer dan € 17.000. Dat was ver boven ons budget.” De wens voor een overkapping ging daardoor een tijd lang in de ijskast. Totdat er opeens bij één van de buren een overkapping werd gebouwd. Fred raakte met de buurman in gesprek en deze vertelde dat hij de overkapping bij Trendygreen heeft besteld. “1k heb vervolgens gelijk gebeld en mijn wensen uitgelegd. Binnen een uur had ik een voorstel.”
Enthousiast vertelt hij verder: ‘”Het verschil in prijs was dusdanig dat ik gelijk erg geinteresseerd was. We hebben toen al snel besloten om de overkapping aan te schaffen.”

Een man van snelheid

Als je een overkapping koopt, wil je daar het liefst natuurlijk dezelfde dag nog onder zitten. Dat is helaas niet mogelijk, omdat alles op maat gemaakt moet worden. Fred: “1k hou van snel schakelen. Ik ben niet iemand die 8-10 weken wil wachten op de overkapping. Gelukkig kon Trendygreen al na 3 weken de
overkapping monteren. Daar was ik wel over verbaasd.” De montage komt altijd heel precies. De overkapping moet stevig staan en perfect aansluiten op de woning en tuin. Fred: “De montage verliep vrij soepel. Er waren een paar kleine haken en ogen. Zo hebben we thuis bijvoorbeeld een klein nisje in de muur en die zat voor een gedeelte net op de plek waar de overkapping moest komen.” Vervelend, maar gelukkig was er een oplossing: ‘”De monteurs hebben dit op een hele deskundige manier opgelost. De overkapping sluit nu perfect aan op de nis. Je ziet bijna geen verschil. Het is dat wij het weten, maar een vreemde zou het niet zien”

Genieten van de zon

Hoe bevalt de overkapping, vragen we aan Fred. ‘”Het grootste voordeel is dat je altijd uit de wind zit. Zeker hier hebben we daar vaak veel mee te maken. Zonder de wind is de temperatuur een stuk aangenamer. Je kan vaak tot diep in de herfst buiten zitten. En in de lente kun je al vroeg weer naar buiten.”
Voor Fred is het belangrijk dat je er lekker tot rust kan komen. De overkapping wordt met name ’s avonds gebruikt om lekker te ontspannen: “onder de overkapping kun je vaak tot laat nog lekker buiten zitten.”Tenslotte vragen we Fred naar de toekomst: Zijn er nog dingen die je aan de overkapping wilt verbeteren of verbouwen? Daarbij stoat er één ding op het wensenlijstje van Fred: Een kachel. Met een infraroodkachel of een houtkachel kun je ook in de
winter ontspannen in de buitenlucht zitten. “Maar dat is toekomstmuziek, we zijn op dit moment erg tevreden met onze overkapping en genieten er dagelijks van.”