Jouw veranda inrichten

Een veranda in je tuin, ook wel een terrasoverkapping genoemd, kent oneindig veel voordelen. Je zit altijd droog, je woning stijgt in waarde, je verlengd het buitenseizoen en er zijn nog meer pluspunten. Kun je wel wat hulp gebruiken om het optimale genot uit je veranda te halen? Graag geven we je tips bij het inrichten van je tweede leefomgeving!

Welk doel vervult jouw veranda?

Wanneer je je veranda in gaat richten is het aan te raden te bedenken welk doel jouw terrasoverkapping gaat vervullen. Organiseer je vaak etentjes met meerdere mensen? Ben je meer van het relaxen en maak je er voornamelijk zelf gebruik van? In het eerste geval is een mooie tuinset met tuinstoelen ideaal, zodat je lekker kunt tafelen. In het laatste geval kun je een fijne loungebank plaatsen. Nu je weet welke wensen je veranda gaat vervullen kun je beginnen met inrichten!

Een uitgebreide buitenkeuken

Houd je van buiten koken? Creëer ruimte in je veranda voor een buitenkeuken en richt deze gezellig in. Je kunt heerlijk je favoriete maaltijd in je tuin bereiden op een barbecue om er vervolgens in de buitenlucht van te genieten. Het grote voordeel hiervan? Je huis ruikt fris en je kunt tijdens het koken bij je gezelschap blijven.

Sfeer aanbrengen in jouw veranda

Staan al je tuinmeubels onder de veranda? Dan is het tijd voor de finishing touch: sfeer aanbrengen met leuke accessoires! Je kunt creatief te werk gaan en jouw smaak erop loslaten. Al met kleine details maak je de ruimte onder de veranda gezellig. Denk aan mooie planten, een vloerkleed, verlichting, kussens, dekentjes en kaarsen. Wil je de ruimte wat extra kleur geven? Zet wekelijks fleurige bloemen neer!

Geniet vier seizoenen van je veranda

Uiteraard kun je de aankleding en sfeer ieder seizoen weer aanpassen, en dat maakt het inrichten van een veranda leuk! Zo realiseer je ieder seizoen weer een compleet andere look. In de zomer kun je er mogelijk comfortabele ligbedden plaatsen waarop je, met een boek en een koud drankje, kunt zonnebaden. Wordt het weer kouder buiten, maar wil je toch genieten van een groene omgeving? Dan kun je je veranda voorzien van glazen schuifdeuren, waardoor je prettig beschut zit. Daarnaast kun je de ruimte ook opwarmen met een terraswarmer. Met kleine, simpele aanpassingen en ander kleurgebruik, kun je de inrichting van je veranda aanpassen aan het seizoen. En dat doe je geheel op je eigen manier!