De tuin om in te genieten

Genieten van de tuin willen we het liefst ieder seizoen! Dus hoe kun je ervoor zorgen dat je ook tijdens de frissere dagen kunt ontspannen in de buitenlucht? Een goed ingerichte veranda biedt uitkomst! Heb je inspiratie nodig om jouw veranda zo gezellig en knus mogelijk in te richten voor de herfst? Wij helpen je op weg!

Een fijne sfeer aanbrengen in je veranda

Het wordt weer sneller donker buiten en de zwoele, zomerse temperaturen hebben plaatsgemaakt voor de frissere avonden. Deze tijd van het jaar is nou eenmaal gezellig, dus alle reden om je leefomgeving onder de veranda lekker knus te maken! Haal de dekentjes maar weer uit de kast gehaald en ook de kaarsjes mogen op tafel gezet worden. En zeg nou zelf: het is heerlijk om met een kop thee onder de veranda te vertoeven, liggend met een dekentje op je loungeset. Om het nóg aangenamer te maken kies je voor een heater, heatstrips een vuurkorf of andere veranda accessoires Hiermee warm je de ruimte heerlijk op en kun je optimaal relaxen.

Voor- en zijwanden voor je veranda

Zou je je veranda willen upgraden en helemaal beschut tegen de wind willen zitten? Dan voorzie je de veranda van zijwanden. Het is tegenwoordig erg populair om dit zelf te doen,  en eens goed te investeren in deze plek om het zo comfortabel mogelijk te maken. Men zit nou eenmaal graag buiten, en dat begrijpen wij maar al te goed. De zijwanden worden vaak gemaakt van robuust hout en vervolgens aangekleed met leuke tuinschilderijen, hangplanten of sfeervolle verlichting.

Een serre aanbouw

Naast robuust hout wordt er ook veel gebruik gemaakt van glazen schuifwanden of schuifdeuren. Houd je hiervan? Dan ga je meer richting een serre! Het voornaamste verschil tussen een serre en een veranda is dat een veranda vaak open is en een serre dicht. Wat zo fijn is aan een serre is dat deze van glas is. Deze transparantie zorgt ervoor dat je mooi zicht hebt op de natuur. Een serre wordt vaak uitgebouwd om de leefruimte, zoals de keuken of woonkamer, van binnenuit te vergroten.