Zelf een overkapping bouwen – hoe begin je daaraan?

Wanneer je onder een door jouzelf gemonteerde veranda zit, geniet je er dubbel zo veel van! Gelukkig is je nieuwe DIY-overkapping met onze praktische bouwpakketten in een mum van tijd klaar. Je begint met het uitkiezen van een veranda naar jouw smaak en stijl. Onze Smartline en Greenline terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardmaten waar je uit kunt kiezen. Heb je een beslissing genomen? Dan is het tijd om aan het werk te gaan.

Een goed begin is het halve werk

Het monteren van een terrasoverkapping is natuurlijk niet te vergelijken met het monteren van een gemiddelde Ikea-kast. Onze aanbeveling is daarom: lees de montagehandleiding goed door en bekijk de instructievideo voordat je begint. Leg vervolgens al het gereedschap klaar zodat alles wat je nodig hebt binnen handbereik ligt. Sorteer de inhoud van de losse onderdelen uit het pakket en bepaal de hoogte van je doe-het-zelf-overkapping. Maak ten slotte de profielen klaar. Nu kun je beginnen met het monteren van je overkapping.

Liever stap-voor-stap instructies volgen? Lees dan onze montagehandleiding of deze blogpost. Lees je liever niet? Bekijk dan onze instructievideo.