Het verschil tussen een tuinkamer en serre

Flink wat extra leefruimte aan huis creëren? Dat kan zowel met een serre als een tuinkamer. In Nederland worden deze twee termen vaak door elkaar gebruikt. Een serre en tuinkamer zijn namelijk allebei overkappingen met voor- en zijwanden (van bijvoorbeeld glas) die zorgen voor een afgesloten ruimte. Beide bieden bescherming tegen weersinvloeden als wind en regen. Het verschil zit hem echter in de kosten en het niveau van isolatie. In deze blog leggen we het verschil verder aan je uit!

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een overkapping die volledig af te sluiten is met (glazen) voor- en zijwanden. Een tuinkamer kan tegen de gevel van je huis gemonteerd worden (aanbouw), maar kan ook vrij in de tuin staan. Dankzij de voor- en zijwanden ben je beschermd tegen wind en ander onaangenaam weer. Dat is genieten, zowel op mooie, warme dagen als op de regenachtige. En wanneer het kwik buiten daalt, krik je de temperatuur in jouw tuinkamer omhoog met een heater.

Wat is een serre?

Een serre is een volledig geïsoleerde uitbouw aan huis. Een serre bestaat – net als een tuinkamer – uit een aluminium constructie met veel glas. Wat het verschil is tussen de twee? Bij een serre kan de muur van jouw woning doorgebroken worden dankzij het hoge niveau van isolatie. Een ingrijpende verbouwing, waardoor de kosten van een serre vaak hoger zijn dan bij een tuinkamer.

Van veranda tot tuinkamer

Staat er al een veranda of overkapping in jouw tuin? Bijvoorbeeld onze Greenline, Profiline of Cube? Dan kun je deze door middel van diverse voor- en zijwanden in een handomdraai uitbreiden tot volledige tuinkamer. Zo kun je er het hele jaar door van genieten!

Wil je meer weten?

Of ons aanbod eens van dichtbij bekijken? Om te ervaren hoe onze tuinkamers eruitzien, werken en aanvoelen, kom je langs in één van onze winkels. Hier staan onze adviseurs voor je klaar met een kop koffie en een persoonlijk advies. Volledig afgestemd op jouw wensen en woning. Tot snel!